Duikbasis Installaties Duikschool Duikstekken

Duikbasis Canyelles
Cala CanyellesCala Canyelles is een kleine, natuurlijke baai van de Costa Brava vrijwel onaangeroerd door mensenhand. Opmerkelijk is z'n kristalhelder water, vooral in de zomer met een oppervlaktetemperatuur van 23ºC en de goede zichtbaarheid waarvan de duiker kan genieten. De fauna en flora vallen op door hun verscheidenheid. Zo kunnen we genieten van wijde zeegrasvelden (bio-indicator voor een goede waterkwaliteit) en gemeenschappen van pre-koraal waar we makkelijk rotsvissoorten kunnen terugvinden, zoals zeebaarzen, congeralen, murenen, schorpioenvissen, af en toe een zeeduivel, alsook kreeften. Het is ook mogelijk te genieten van de aanwezigheid van nektonische vissoorten zoals makrelen, tonijnen en barracuda's. In het voorjaar komt men regelmatig maanvissen tegen.
Hoe kom je er?
Cala Canyelles ligt tussen de kustdorpen Lloret de Mar en Tossa de Mar aan de Costa Brava (75km ten noorden van Barcelona; dichtstbijzijnde luchthaven Girona). Op ongeveer 2km van het centrum van Lloret, slaan we rechts af aan het eerste kruispunt en onmiddellijk daarna naar links, in de richting van het strand (zie foto). Op het kruipunt vinden we een wit bord met de aanduiding DIVING CENTER en een rode pijl. Deze weg volgend op 300m vinden we aan de rechterkant onze duikbasis, bij de Tennisclub Canyelles.
Diensten
  • Dagelijks geleide excursies per boot
  • Duikdopen
  • Cursussen PADI, ACUC, FECDAS, CMAS

  • Verhuur van duikmateriaal
  • Vulstation
  • Inspectie van flessen
  • Herstel van materiaal
  • Duikverzekeringen (dag, jaar, burgerlijke aanspr.)
Excursies per boot
Werkwijze
Voorbereiding op de duikbasis De duikbasis is operationeel van de maand maart tot november. We openen alle dagen van de week om 9:00h 's morgens en om 15:30h 's namiddags.
Minibusje met aanhanger
De basis ligt op 200m van het Haventje van Cala Canyelles. Om deze afstand te overbruggen beschikken we over een reeks minibusjes met aanhangwagen om de volledig uitgeruste duikers en hun materiaal te vervoeren.