Duikbasis Installaties Duikschool Duikstekken

Duikstekken
Beginners
"Els Bullents"

Els Bullents

25m Het gaat hier om een reeks langgerekte rotsen loodrecht op de kustlijn gaande tot een diepte van 25 meter. Tussen deze rotsen vinden we zeegrasvelden en alleenstaande rotsen die het geheel beschermen van externe invloeden.
"Roca Muladera"
(Roca del Moro)

Roca Muladera
24m Deze rots van grote opervlakte maakt mogelijk meerdere duiken te doen van verschillende moeilijkheidsgraad.
Het is bijgevolg een stek voor duikers van verschillend niveau en ervaring. Er kan gedoken worden van 0m tot 24m.
De aanwezige gemeenschap is pre-koraal en zeegrasvelden, met heel z'n geassocieerde fauna: wrakbaarzen, zeebaarzen, zeebrasem, murenen, congeralen, makrelen, barracuda´s, zonnevissen, roggen, etc...
"Els Pics"
(Les Barres)
23m
"Na Bosca" 23m
"Punta d'es Cars" 23m
"Es Palomar" 22m
"Sa Gatera" 18m
"Cala Morisca"

Cala Morisca

18m
"Cala Gran"

Cala Gran
12m Deze stek is ideaal voor duikers met weinig ervaring, vermits de maximale haalbare diepte 12m is.
Opmerkelijk zijn de fotofiele gemeenschap en het zeegrasveld.
Gevorderden
"Roca de Sta. Ana" 32m
"Llosa de Llevadó" 32m Voor deze duik is minimum een gevorderd niveau vereist, vermits er gedoken wordt tussen 18m en 32m diepte. Het gedeelte tot 18m vindt plaats in het open blauw zonder enig referentiepunt. Wanneer we op 18m komen kunnen we genieten van een gigantische rots en zien we de verschillende kanalen die deze doorkruisen in alle richtingen.
Het is een ideale duik om rotsvissoorten te zien: wrakbaarzen, congeralen, murenen, goudbrasem, enz. en soorten op doortocht zoals barracuda's, tonijnen, makrelen, enz.
Omwille van de grootte van deze rots en z'n diepte, is het aan te raden twee of drie duiken te doen om hem volledig te verkennen.
"Eiland van Tossa" 28m
"Het Biotoop" 27m De plaatsing van deze kunstmatige struktuur dateert van de zomer van 1994. Zijn funktie is een gemeenschap rotsfauna te creëren; voornamelijk vissen zoals wrakbaarzen, tandbrasem, zeebrasem, schorpioenvis, enz.
Dit biotoop is opgebouwd uit een reeks alleenstaande blokken van 5m hoog. Het bevindt zich op een diepte van 27m op een zandbodem. Rondom deze betonblokken, in het seizoen, kan men grote scholen vis bewonderen, zoals makrelen, goudbrasem, enz.
"De Boleten" 28m
"St.-Jan's Rots" 42m